Lise Diploması Nasıl Alınır.

Öncelikle şunu ifade edeyim.

Para ile lise diploması alınmaz..

İnternet arama motorlarında arama yapan öğrenciler genelde;

-Bana çok acil lise diploması gerekli .İşe giriceğim ve ortaokul mezuniyetim var. Yardımcı olabiliyormusunuz ?

-En geç bir yıl içerisinde Lise diploması almalıyım.

-Çalışıyorum. Sınavlara girmeden lise diploması alabilirmiyim.

-4 yıllık ücreti kaç para ise evreyim. Hemen Lise diploması verirmisniz.

Bunlara benzer o kadar çok arama, sorgulama mesaj var ki..

Sevgili öğrenciler/veliler

Para ile diploma olmaz. Sınavlara katılmadan diploma olmaz. 1 yılda, 2 yılda diploma olmaz. 

Sistem dışı diploma verilmez, verilemez, para  ile satılmaz, satılamaz, 

Akşam liseleri de diğer liseler gibi eğitim süresi 4 yıldır. Her kayıt olan öğrenci başladığı sınıfa göre, sınavlara katılarak ve başarılı olması durumunda ancak bir sınıf geçebilir.

Bunun dışında asla başka bir geçiş şekli, bitirme şekli, diploma alma şekli yoktur.

Lise diploması nasıl ve nereden alınır?  Lise diploması nasıl alınır? Lise diplomasını alma şartları nelerdir? Lise diploması alabilmek için istenilen belgeler nelerdir? Kimler lise diploması alabilirler? Lise diploması işlemleri nelerdir?

Açık öğretim lisesi, meslek lisesi, düz lise, akşam lisesi, diploması nasıl alınır?

Lise, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı eğitim sistemine göre , sekiz yıllık ilkokul ve ortaokulu bitirmiş olan öğrencileri, en az dört yıllık bir eğitimle yükseköğretime hazırlayan ortaöğretim kurumlarına denilmektedir. Ülkemizde Liseyi bitirmek aslında zorunludur. Ancak liseye hiç başlamayan, liseye başlayıp yarıda bırakan, ara sınıflardan ayrılan öğrencilere yada velilerine hiçbir yaptırım uygulanmamaktadır.

Liseye gitmeye kimler hak kazanıyor. Öncelikle bunu açıklamaya çalışalım.

4 + 4 zorunlu sekiz yıllık temel eğitimini (ilkokul + ortaokul) tamamlayan herkes liseye yazılmaya hak kazanır. Ancak liselere de kendi aralalrın da katagorilere, dallara ayrıldığı için her öğrenci istediği liseye gidemez.

Burda bizim konumuz özel akşam lisesi olduğu için, biz akşam lisesine kayıt olma, öğrenim görme, sınıf geçme ve mezun olma konularını irdeleyeceğiz.

Özel Akşam Lisesi nedir? Akşam lisesi devamlılık zorunluluğu olan, yüz yüze eğitim veren ancak ders saatleri akşamaları mesaiden sonra başlayan okullardır.

Özel Akşam Liselerinin Amacı Nedir?

Bu okulların amacı, gündüz orta öğretim kurumlarına devam edemeyenler, örgün eğitim hakkını kaybedenler, açık öğretim liselerinde okuyanlar, lise eğitimini ara sınıflarda bırakanlar, yaşı 18’i geçenler ve orta öğretim kurumlarından ayrılanlara eğitim-öğretim imkânı sağlamaktır.

Örgün eğitim hakkınızı kaybetmiş iseniz, her hangi bir açık öğretim proğramında öğrenci iseniz yada yaşınız lise eğitiminizi ara sınıflarda bırakmış iseniz, 18 yaşından gün almış iseniz özel akşam lisesine yazılma hakkınız vardır.

Özel akşam lisesine yazılan bir öğrenci başladığı sınıfa göre, derslerinden başarılı olması durumunda, her sene bir sınıf geçerek mezun olur.

Özel akşam lisesine yazılmak için; açık öğretim lisesinde öğrenci iseniz tasdikname alarak, örgün eğitim hakkınızı kaybederek akşam lisesine geçecek iseniz nakil yolu ile, eğer hiç liseye başlamadınız ve yaşınızda 18 den gün almış ise, ortaokul mezunu olduğunuzu kanıtlayan bir belge ile özel akşam liselerine kayıt yaptırabilirsiniz.

İster kişi akşam lisesine ilk defa yazılsın, ister açık öğretim lisesinden akşam lisesine geçiş yapsın, ister örgün eğitimden akşam lisesine geçiş yapsın, her öğrenci başladığı sınıfa göre, her sene, başarılı olması durumunda ancak 1 sınıf geçerek mezun olma hakkını kazanır.

 

umut aksam lisesine kayit olmak için hemen arayiniz